29.01.2020

Jaakko Viitamäen muistolle

Jaakko Eero Viitamäki s. 3.2.1949 siirtyi isänsä Lauri Viitamäen 1954 perustaman yrityksen vastuulliseksi yhtiömieheksi 1979 vuoden lopulla, kun Ylistaron Terästakomo Ky perustettiin. Tällöin elettiin energiakriisin alkuaikaa ja klapikoneiden menekki alkoi kasvaa merkittävästi. Kasvun myötä silloiset tuotantotilat jäivät pieneksi ja yritys siirtyi nykyiselle paikalle rakennettuun uuteen tuotantotilaan 1984. Ensimmäisessä vaiheessa tuotantotilaa rakennettiin 550 m2 ja konttoritilaa 150 m2, nykyisin toimitilat ovat jo kasvaneet yli 6000 m2 suuruisiksi.

 

Sirkkeli- ja halkaisuruuvikoneiden lisäksi perunannostokoneet muodostivat merkittävän osan yrityksen liikevaihdosta 80-luvun aikana. Myöhemmin yritys erikoistui Palax-klapikoneiden ja niihin tarvittavien lisälaitteiden valmistukseen. Palax-klapikoneita on valmistettu yli 60 000 kappaletta yrityksen 60-vuotisen historian aikana ja niitä on myyty yli 30 maahan.

 

Jaakko oli toiminnan mies, jolle yrityksen menestyminen oli tärkeää. Itseään säästelemättä hän tarvittaessa purki tuotannon pullonkauloja, milloin sahaamalla, hitsaamalla tai maalaamalla osia valmiiksi viikonloppuisin, maanantaina töihin saapuville asentajille. Tuotteiden kehittämisessä Jaakko oli nerokas ja uusia ideoita suorastaan pursusi häneltä. Voidaan kai sanoa, että Jaakko oli pioneeri tänä päivänä maailmanlaajuisesti valmistettavien klapikoneiden kehittämisessä, mitä monet muut yritykset ovat myöhemmin seuranneet.

 

Ylistaron Terästakomolle Jaakon työpanos on ollut mittaamattoman arvokas ja tätä perintöä me yrityksen nykyiset työntekijät yritämme kunniakkaasti jatkaa. Jaakko myi yrityksen sen nykyiselle omistajalleen Terra Patris Oy:lle 2007, mutta silloinkaan hän ei lopettanut tuotteiden kehittämistä. Lukuisien vierailujen aikana tehtaalla hänellä oli aina joitakin uusia ideoita ja kehitystarpeita nykyiseen Palax-tuotemallistoon. Nämä ideat kumpusivat hänen rakkaimmasta harrastuksestaan metsänhoidosta ja polttopuun teosta, joita hän ahkerasti harrasti eläkepäivinään. Tämän rakkaan harrastuksen ääressä Jaakko myös nukkui pois, sanan mukaisesti, saappaat jalassa, loppiaisena 6.1.2020.

 

 

Ylistaron Terästakomo Oy henkilöstön puolesta

Toimitusjohtaja

Pekka Himanka

 

Asiakas on vaativa. 

Klapiyrittäjän kannattaakin panostaa laatuun ja toimituksen täsmällisyyteen.”

 

Klapukaupan toiminta alkoi vuonna 2003 vähän salaa, kun olin Terästakomon asentajana ja uusi malli Palax 70 näki päivänvalon. Yhtä ja toista piti testailla, niinpä polttopuita alkoi  kertyä enemmän, kun omassa takassa ehti polttamaan. Siispä klapia myymään. Pian ostin oman 70:sen ja sen seuraksi kevyen rankapöydän....

01.07.2020
Toivomme kaikille klapintekijöille aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Heinäkuun ajan tehtaamme on suljettuna lomien...
02.06.2020
Ylistaron Terästakomon uusi toimitusjohtaja on Jori Lammi. Nimityksensä myötä Jorista tulee tuplajohtaja, sillä hän...
20.05.2020
Ylistaron Terästakomo Oy / PALAX on suljettu 21.-22.5.2020. Tällöin ei myöskään varaosatilauksia käsitellä eikä tavaraa...

TILAA UUTISKIRJEEMME