02.06.2020

Kohti yhä tiiviimpää yhteistyötä: Palax ja Japa saman toimitusjohtajan vastuulle

Ylistaron Terästakomon uusi toimitusjohtaja on Jori Lammi. Nimityksensä myötä Jorista tulee tuplajohtaja, sillä hän jatkaa myös aiemmassa roolissaan Japa-klapikoneita valmistavan Laitilan Rautarakenteen toimitusjohtajana.

 

Jori Lammi, 38, on ottanut vetovastuun Palax-klapikoneita valmistavan Ylistaron Terästakomon liiketoiminnasta kesäkuusta 2020 lähtien. Jorilla on yli 10 vuotta kokemusta eri klapikoneliiketoiminnan tehtävistä Terra Patris-konsernissa, viimeksi Japa-klapikoneita valmistavan Laitilan Rautarakenteen toimitusjohtajana, missä roolissa hän jatkaa myös uuden nimityksensä jälkeen. Yhteisellä toimitusjohtajalla on tarkoitus lisätä yhä enemmän klapikonefirmojen välistä yhteistyötä.

 

”Palax- ja Japa-brändeillä on omat vahvat identiteetit ja ne tulevat pysymään erillisinä, eli tähän ei tule muutosta. Sen sijaan tulemme hakemaan synergiaetuja ja entisestään tiivistämään ja kehittämään jo olemassa olevaa yhteistyötä eri osa-alueilla”, Jori kertoo.

 

Pyöröteräkoneilla vahva kasvupotentiaali 

 

Koska Jori on ollut konsernin tehtävissä pitkään, on saman polttopuukonedivisioonan eri tehtaat hänelle entuudestaan tuttuja: näihin kuuluvat Palaxin ja Japan lisäksi Maaselän Koneen Hakki Pilke. Palaxilla on kuitenkin ollut erityinen rooli hänen uransa alkuvaiheessa, sillä hän teki teollisuustalouden diplomityönsä tehtaalle vuonna 2009.

 

”Sain Palaxilla ensi kosketuksen polttopuukoneiden valmistusympäristöön ja vientiin. Tehtäväni koskivat aluksi ensi sijassa koneiden turvallisuutta.”

 

Jori antaa arvoa Palaxin vahvalle organisaatiolle ja tuotekehitykselle. Markkinoilta tullaan hakemaan kasvua entistä määrätietoisemmin.

 

”Palax erottautuu markkinoilla erityisesti pyöröteräkoneillaan, mutta niiden potentiaalia ei ole vielä täysin saatu ulosmitattua viennissä. Siksi on tärkeää lähteä vahvistamaan edellytyksiä kannattavalle kansainväliselle liiketoiminnalle.”

 

Henkilöstön, maahantuojien ja loppuasiakkaiden tarpeista huolehtiminen on liiketoiminnan kehittämisessä yhtä lailla tärkeää.

 

”Ihmisistä välittäminen on aina toiminnan keskiössä ja niin tulee olemaan myös jatkossakin.”

 

Seuraava siirto on asettua asumaan perheen eli vaimon ja 3- ja 1-vuotiaiden poikien kanssa Tampereelle. Terra Patris-konsernin pääpaikkakunnalta tulee olemaan kätevästi samanpituinen matka sekä Palaxin että Japan tehtaille.

 

Loppuun kiperä kysymys: kummalla koneella tekisit polttopuuta, Palaxilla vai Japalla?

 

”Molemmat ovat mahtavia koneita ja brändejä. Riippuu siitä, haluanko puun menevän vasemmalta oikealle vai toisinpäin!”

 

 

Asiakas on vaativa. 

Klapiyrittäjän kannattaakin panostaa laatuun ja toimituksen täsmällisyyteen.”

 

Klapukaupan toiminta alkoi vuonna 2003 vähän salaa, kun olin Terästakomon asentajana ja uusi malli Palax 70 näki päivänvalon. Yhtä ja toista piti testailla, niinpä polttopuita alkoi  kertyä enemmän, kun omassa takassa ehti polttamaan. Siispä klapia myymään. Pian ostin oman 70:sen ja sen seuraksi kevyen rankapöydän....

11.08.2022
Teemu Valkama on aloittanut Palaxin teknisenä asiantuntijana 1.8.2022 lähtien. Teemu on paluumuuttaja, sillä hänellä on...
01.07.2022
Kõpu Puit OÜ on virolainen polttopuun suurvalmistaja, joka luottaa tuotannossaan Palaxiin: kalustona on aiemmasta...
06.06.2022
Palax-tiimi on iloinen siitä, että Elmia Wood 2022-tapahtumassa oli runsaasti kävijöitä, yhteensä lähes 26 000...
01.09.2022 - 03.09.2022

FinnMETKO on Suomen suurin ja tärkein raskaskonealan ammattinäyttely, jonne odotetaan myös useita kansainvälisiä messuvieraita. Palax...

TILAA UUTISKIRJEEMME