17.12.2020

Palax-pyöröteräkoneet ahkerassa käytössä Virossa

Virolaisille polttopuuta tekeville suuryrityksille korkea tuottavuus ja tuotannon häiriöttömyys ovat liiketoiminnan elinehtoja. Tässä Palaxin pyörösahakoneet ovat lyömättömiä: sahaus ja halkaisu on optimoitu mahdollisimman nopeiksi, ja pyöröterän huollontarve on yleisesti vähäistä.

 

Isoimmat laatupolttopuuta vientiin tekevät yritykset, kuten AS Kroonipuu, Kõpu Puit OÜ, Almar Puit ja L-Wood, käyttävät kaikki tuotannossaan useampaa Palax-pyöröteräkonetta. Koneista otetaan tehot irti: työtä voidaan tehdä kahdessa vuorossa noin 15 tuntia päivässä, ja keskimääräinen vuosituotto on yleensä 10 000 m3. Tärkein polttopuu on koivu, jota viedään erityisesti Norjaan, Ruotsiin, Suomeen, Keski-Eurooppaan ja Amerikkaan.

 

Teemme myöhemmin yrityksistä referenssitarinoita - esimerkiksi AS Kroonipuun tuotantolinjalla on käytössä muun muassa viisi X-Aim-automatisoitua konetta, joiden käyttökokemuksiin tulemme palaamaan. 

Asiakas on vaativa. 

Klapiyrittäjän kannattaakin panostaa laatuun ja toimituksen täsmällisyyteen.”

 

Klapukaupan toiminta alkoi vuonna 2003 vähän salaa, kun olin Terästakomon asentajana ja uusi malli Palax 70 näki päivänvalon. Yhtä ja toista piti testailla, niinpä polttopuita alkoi  kertyä enemmän, kun omassa takassa ehti polttamaan. Siispä klapia myymään. Pian ostin oman 70:sen ja sen seuraksi kevyen rankapöydän....

27.01.2021
Hyvää vuotta 2021 kaikille! Olen vetänyt Palaxin liiketoimintaa nyt noin puoli vuotta: aluksi toimitusjohtajana...
23.12.2020
Bruno Gomes Bragasta, Portugalin pohjoisosasta, on valmistanut polttopuuta Palax KS 45S:llä nyt vuoden ajan. Hän on...
21.12.2020
Venäläiset polttopuun tuottajat luottavat tuotannossaan useisiin Palax-pyörösahakoneisiin. Jekaterinburgin ”Meidän...

TILAA UUTISKIRJEEMME