31.08.2020

Palax tavoittelee vahvaa markkina-asemaa Norjassa uuden yhteistyön avulla

Ylistaron Terästakomo Oy on allekirjoittanut Palax-klapikoneiden ja niiden lisälaitteiden maahantuonnista yhteistyösopimuksen norjalaisen maatalous- ja metsäkoneiden toimittaja A-K Maskiner AS:in kanssa. A-K Maskiner on aiemminkin myynyt Palax-tuotteita, ja yhteistyön juuret ulottuvat 1980-luvun puoliväliin.

 

”Neuvotteluissamme kävi aika pian selväksi, että meidän kannattaa aloittaa yhteistyö uudestaan. A-K Maskiner on uudistunut, heillä on koko maan kattava myyntiverkosto ja selvästi halu palvella asiakkaitaan entistä aktiivisemmin ja paremmin. Tämä sopii meille erittäin hyvin. Yhdessä meillä on hyvä mahdollisuus parantaa Palax-tuotteiden saatavuutta Norjassa”, toteaa Ylistaron Terästakomon toimitusjohtaja Jori Lammi.  

 

"Palax tunnetaan laadustaan ja innovaatioistaan, ja A-K Maskiner on ylpeä siitä, että meillä on niin korkealaatuinen brändi tuotevalikoimassamme. On etu, että olemme työskennelleet aiemmin yhdessä yli 10 vuotta, ja monet asiakkaistamme ja työntekijöistämme ovat jo tuttuja Palaxin kanssa. Tehokkaan jakelumme ja Palaxin kestävien ja helppokäyttöisten koneiden, niiden varaosien sekä toimitustarkkuuden ansiosta pystymme palvelemaan Norjan markkinoita parhaalla mahdollisella tavalla ", A-K Maskinerin toimitusjohtaja Erik Grefberg sanoo.

 

Sopimus tulee voimaan 1.9.2020.

 

Tietoa yrityksistä:

 

Ylistaron Terästakomolla on yli 60 vuotta asiantuntevaa kokemusta Palax-klapikoneiden ja niiden lisälaitteiden tuotekehityksestä ja valmistamisesta. Palax-koneita myydään yli 30 maahan, ja tehtaamme maailmanlaajuinen jakeluverkko tarjoaa huoltoa ja tukea useilla eri kielillä. Koko valmistusketju suunnittelusta toteutukseen on Suomessa omissa käsissämme. Vaativaan ammattilaiskäyttöön soveltuvat ja arvonsa hyvin säilyttävät klapikoneemme ovat tunnettuja vankkarakenteisuudestaan, luotettavuudestaan ja helppokäyttöisyydestään. Ylistaron Terästakomo työllistää 60 henkilöä ja sen liikevaihto on 10,2 miljoonaa euroa (2019). Yritys on osa kotimaista Terra Patris -monialakonsernia.

 

AK Maskiner on Norjan johtava maatalous-, metsä- ja rakennuskoneiden jakelija, jonka pääasiallinen laitteiden toimittaja on CNH. Yrityksen liiketoiminta on järjestetty valtakunnalliseksi ketjuksi, jossa on 40 myynti- ja palvelukeskusta sekä 250 työntekijää. Vuosittainen liikevaihto on 100 miljoonaa euroa vuodessa. A-K Maskiner on osa Bertel O. Steen -konsernia. Bertel O. Steen AS tytäryhtiöineen on yksi Norjan suurimmista palvelu- ja kauppayhtiöistä. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto oli 10 miljardia Norjan kruunua.

 

Asiakas on vaativa. 

Klapiyrittäjän kannattaakin panostaa laatuun ja toimituksen täsmällisyyteen.”

 

Klapukaupan toiminta alkoi vuonna 2003 vähän salaa, kun olin Terästakomon asentajana ja uusi malli Palax 70 näki päivänvalon. Yhtä ja toista piti testailla, niinpä polttopuita alkoi  kertyä enemmän, kun omassa takassa ehti polttamaan. Siispä klapia myymään. Pian ostin oman 70:sen ja sen seuraksi kevyen rankapöydän....

03.12.2020
Seamus Ward pyörittää yritystään S&J Manufacturing Ltd:tä yhdessä isänsä ja poikansa kanssa Louthin kreivikunnassa...
24.11.2020
Klapit ja koneet käyvät kaupaksi koronasta huolimatta Juttu julkaistu alunperin Koneet ja Maatalous-lehdessä...
12.11.2020
Groentechniek Habers v.o.f , the father-son led family company in the northeastern Netherlands, has extended their...

TILAA UUTISKIRJEEMME