23.07.2020

Palaxilaisilla virtaa bensaa suonissa

Kesällä esittelemme henkilökunnan ajoneuvoja, joilla huristellaan Palax-tehtaalle töihin. Kaksipyöräisillä kulkevia on sen verran iso joukko, että heidän kunniakseen teemme aiheesta hieman isomman jutun.

 

Visa Viertola on saanut bensaa suoniinsa jo äidinmaidossa: pikkupojasta tähän päivään hänellä on ollut kaiken kaikkiaan yli 80 pyörää. Parhaillaan hänellä on kolme pyörää: matka-ajoon BMW R1200GS, motocrossiin Kawasaki KX450 ja enduroon KTM 300. Endurossa hän on menestynyt kilpa-ajoissakin ja ajaa sitä myös talvisin. Moottoripyöräily oli tärkeä elementti myös Visan häämatkalla, jolloin hän ajoi halki Keski-Europan maita morsian kyydissään. Tätä nykyä pariskunnan lapsista kahdella on myös moottoripyörät. Seuraava moottoripyörämatka on suunnitteilla motoristiystävän kanssa Välimeren maihin ja Alpeille.

 

Jyrki Sainiolle moottoripyörät ovat ennen kaikkea rakas rakenteluharrastus. Nykyisestä käyttöpyörästään BMW K100RS hänellä oli alun perin ideana rakentaa Cafe Racer tai Scrambler -tyyppinen pyörä, mutta aihio alkoi tuntua liian hyvältä ja hän päättikin pitää pyörän alkuperäisenä, ainakin toistaiseksi. Käytettävyyskin hänen mukaansa ollut tällä ratkaisulla paras.

 

Timo Lehtonen ajaa kesäisin moottoripyörällä aina kun se vain on mahdollista. Nykyisen BMW R1200GS pyörän monipuolisuus ja säätömahdollisuudet tekevät siitä ylivertaisen asvalttiteistä hiekkatiepätkille. Lähiseudulta eräs suosikkiteistä kulkee Palax-tehtaan lähellä olevaa Kyrönjoen vartta pitkin kohti Vaasaa ja pääosin reissut ovatkin kotimaassa mutta myös ulkomailla on käyty.

 

Paavo Peltomaalla on komea 65-vuotias vintage moottoripyörä, joka saa kylillä ansaittua huomiota. Hän halusi vanhan pyörän, jota saisi itse entisöidä, ja päätyi Awo 425 T -malliin, jota hänen enonsa olivat omina nuoruusvuosinaan ajelleet ja hänelle lämpimästi suosittelivat. Huippunopeus pyörällä on 100km/h.

 

Taina Inkerin ja Sirpa Kujalan tiet moottoripyörien pariin alkoivat samalla tavalla, miestensä kyydissä istuen. Nyt kun heillä on omat pyörät, ei heitä enää kyytiin saisikaan. Ennen omaa moottoripyörää Taina oli ajanut skootterilla. Ensimmäisenä kesänä moottoripyörän kanssa hän harjoitteli ajoa 7000 km edestä. Ajelu Suzuki Intruder 1400:lla on hänelle tätä myötä mieluinen kesäharrastus. Sirpa on luottanut vuodesta 2002 Kawasaki LTD 450 -pyöräänsä. Reissut ovat vieneet hänet ympäri Suomea, pohjoisimmillaan Saariselälle, ja lisäksi hän on testannut kestävyyttään osallistumalla Rautaperse-ajoon, jossa 24 tunnin aikana ajetaan vähintään 1 000 mailia (1600 km).

 

Sekä Jyri Rinta-Koski että Ari Karhunen ovat mieltyneet veteraanimopoihin – Jyrillä on 62 vuotta vanha Crescent 1126K ja Arilla 59-vuotias Zündapp Combinette. Nämä mopot huomataan aina, ja kerrankin kun Jyri tuli kauppareissultaan, löytyi kolme vanhempaa herrasmiestä polvillaan hänen moponsa pauloista muistelemassa omaa nuoruuttaan. Jyri on entisöinyt jo useamman mopon alusta asti museorekisteriin. Hänellä on lisäksi tapana osallistua vanhojen mopojen 100 km Vesijärven ympäriajoon. Myös Ari on lahjakas entisöimään museoajoneuvoja, ja hän kunnostaa sekä vanhoja mopoja että autoja. Mopoilu on hänelle ennen kaikkea rakenteluharrastus, mutta hän pitää toki myös kruisailusta: mopolla saa rauhassa nauttia kesäisistä maisemista 40 km/h huippunopeudella.

 

Seuraa henkilökuntamme kulkupelejä Palaxin sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #Palax #komiatkulkupelit #mightymotors.

Asiakas on vaativa. 

Klapiyrittäjän kannattaakin panostaa laatuun ja toimituksen täsmällisyyteen.”

 

Klapukaupan toiminta alkoi vuonna 2003 vähän salaa, kun olin Terästakomon asentajana ja uusi malli Palax 70 näki päivänvalon. Yhtä ja toista piti testailla, niinpä polttopuita alkoi  kertyä enemmän, kun omassa takassa ehti polttamaan. Siispä klapia myymään. Pian ostin oman 70:sen ja sen seuraksi kevyen rankapöydän....

11.08.2022
Teemu Valkama on aloittanut Palaxin teknisenä asiantuntijana 1.8.2022 lähtien. Teemu on paluumuuttaja, sillä hänellä on...
01.07.2022
Kõpu Puit OÜ on virolainen polttopuun suurvalmistaja, joka luottaa tuotannossaan Palaxiin: kalustona on aiemmasta...
06.06.2022
Palax-tiimi on iloinen siitä, että Elmia Wood 2022-tapahtumassa oli runsaasti kävijöitä, yhteensä lähes 26 000...
01.09.2022 - 03.09.2022

FinnMETKO on Suomen suurin ja tärkein raskaskonealan ammattinäyttely, jonne odotetaan myös useita kansainvälisiä messuvieraita. Palax...

TILAA UUTISKIRJEEMME