27.01.2021

Vahva kysyntä vie vauhdikkaasti Palax-koneita vuodelle 2021

Hyvää vuotta 2021 kaikille!

 

Olen vetänyt Palaxin liiketoimintaa nyt noin puoli vuotta: aluksi toimitusjohtajana Ylistaron Terästakomo Oy:ssä ja 1.10 alkaen liiketoimintajohtajana TP Silva Oy:ssä. Työ on kuitenkin sama, vaikka organisaation ja tittelini nimi muuttuivat.

 

Palaxilla on markkinoiden laajin tuoteportfolio, mikä pitää sisällään sekä ketju- että pyöröteräkoneita sekä lukuisia lisälaitteita aina 45 sentin puunhalkaisijaan asti. Edelläkävijyyttä kuvaa noin vuosi sitten julkaistu X-Aim, jonka markkinat ovat ottaneet vastaan kovalla mielenkiinnolla ja kysynnällä. X-Aim on logiikkapaketti, jota tarjotaan lisävarusteena useisiin Palaxin klapikonemalleihin. X-Aim paitsi diagnosoi konetta laskien mm. polttopuuntekomäärää ja nivelakselin pyörimisnopeutta, myös kohdistaa halkaisuterän aina keskelle halkaisussa olevaa puuta.

 

Vuoden 2020 aikana tapahtui paljon uutta: Ylistarossa vaihtui yrityksen nimi ja toimitusjohtaja ja sekä otimme kokonaan käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän. Myös organisaation sisällä toteutettiin joitakin muutoksia sekä tarkennettiin vastuunjakoa. Muutosten vuoden jälkeen tulevaisuutta on mielenkiintoista lähteä suunnittelemaan ja toteuttamaan.

 

Koronan vaikutuksesta markkinoinnin painopiste on muuttunut messuista, tapahtumista ja koulutuksista digitaaliseksi. Palax on lanseeraamassa sarjaa huoltovideoista ja tulossa on myös kohdennettuja kampanjoita eri asiakasryhmille ja markkina-alueille.

 

Ennusmerkit vuodelle 2021 ovat hyvät. Nautimme pohjoismaissa kovimmasta talvesta sitten vuoden 2011, joka kyseisenä vuonna nosti myyntiä ennätyslukemiin. Ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona etätöissä sekä kotimaassa matkustellen. Varsinkin talvikaudella tunnelman luomista ja lämpöä luo polttopuu. Kylmä talvi ja muuttunut maailmantilanne tuo toisaalta aikaa, mahdollisuuksia ja edellytyksiä metsätöille sekä polttopuun tekoon kysynnän kasvattamisen ohella. Tämä näkyy jo polttopuukoneiden myynnissä ja tehtaalla siinä, että töitä riittää. Myös EU kantaa omaa korttaan kekoon tuomalla massiivista rahoituspakettia tukemaan koronalamasta nousua. Raha kohdistetaan mm. ympäristöön, johon myös polttopuu uusiutuvana energianlähteenä kuuluu.

 

Lopuksi on korostettava, että tärkein voimavara Palax-tehtaalle on osaava henkilöstömme, jonka ansiosta voimme palvella entistä kokonaisvaltaisemmin liiketoimintamme keskiössä olevia maahantuojia ja heidän loppuasiakkaitaan. Palax-tuotteilla haluamme jatkossakin tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset edellytykset yhä käyttäjäystävällisempään, tuottavampaan ja sujuvampaan polttopuun tuotantoon.

 

Jori Lammi
Liiketoimintajohtaja

Asiakas on vaativa. 

Klapiyrittäjän kannattaakin panostaa laatuun ja toimituksen täsmällisyyteen.”

 

Klapukaupan toiminta alkoi vuonna 2003 vähän salaa, kun olin Terästakomon asentajana ja uusi malli Palax 70 näki päivänvalon. Yhtä ja toista piti testailla, niinpä polttopuita alkoi  kertyä enemmän, kun omassa takassa ehti polttamaan. Siispä klapia myymään. Pian ostin oman 70:sen ja sen seuraksi kevyen rankapöydän....

21.09.2022
Vuonna 1992 perustettu norjalainen metsä-, maatalous- ja rakennustyökoneiden maahantuoja Agro Traders on aloittanut...
16.09.2022
Noin 1300 irtokuutiota polttopuuta vuodessa tekevä klapikeisari Jyrki Jokinen Ruovedeltä on ollut uskollinen Palax-...
12.09.2022
Veljekset Parkkonen ay tekee Lennun klapi tuotemerkillä kotimaista A1-luokan koivuklapia sähkökäyttöisellä Palax C750.2...
13.10.2022 - 15.10.2022

Palax on mukana Suomen suurimmassa maatalouskoneiden sisämessussa 13.-15. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa. Olemme jälleenmyyjämme Hankkijan osastolla 1a2 esittelemässä Suomen markkinoiden...

TILAA UUTISKIRJEEMME