Uusi Palax D460 – nopeutta ja joustavuutta vaihtelevan kokoisille puille

Palax D460 on ketjusahakone, joka tuo lisää tehokkuutta ja joustavuutta polttopuun tuotantoon. Se on päivitetty versio suositusta Palax KS 45s -klapikoneesta ja sopii vaihtelevan kokoisille puille, katkaisten ne 6 sentin halkaisijasta aina 46 senttiin asti 20-tuumaisella ketjusahalla.

Täyshydraulinen joystick-ohjaus tekee työskentelystä vaivatonta. Puunpainin ja pudotuspelti ohjaavat puut tarkasti halkaisuterälle, ja automaattisesti käynnistyvä halkaisu varmistaa keskeytymättömän tuotannon. Älykäs PowerSpeed-halkaisu tunnistaa automaattisesti tarvittavan halkaisuvoiman ja -nopeuden, mikä nopeuttaa työkiertoa jopa 30 %. Lisäksi päivitetty hydraulijärjestelmä tuo koneelle 25 % enemmän nopeutta edeltäjäänsä verrattuna, mikä mahdollistaa vain 3,2 sekunnin työkiertoajan.

Vakiovarusteina D460 sisältää apusyöttörullan, joka helpottaa puurunkojen siirtymistä tukkipöydältä syöttökuljettimelle, sekä öljynlauhduttimen, joka pitää hydraulijärjestelmän toimintavarmana myös kuumissa olosuhteissa.

”Asiakkaat olivat toivoneet suurempaa maksimi halkaisijaa ja myös lisää nopeutta. Nyt molempiin toiveisiin kyettiin vastaamaan”, kertoo tuotesuunnittelija Marko Sippola.

Palax D460 firewood processor productin line.

Katso myös

The graphical screen in the Palax C751 Smart
11.10.2024
Palax C751 Smart tarjoaa edistyksellisen grafiikkanäytön asetuksien ja mittareiden hallintaan sekä automaattisen X-Aim 2.0 halkaisuterän korkeudensäädön. Smart- ja Pro+ -malleissa on älyohjattu hydrauliikka, puoli-iskutoiminto ja diagnostiikka. Kaikissa malleissa, mukaan lukien Ergo, on PowerSpeed-halkaisu.
CEO Even Thomas from Värska Laht
10.10.2024
Isojen puiden teolliseen polttopuuntuotantoon suunniteltu uusi X Firewood Factory eli X Polttopuutehdas kiinnosti virolaista Värska Lahtia, joka on perinteisesti käyttänyt tuotannossaan nopeita Palax-pyöröteräkoneita.
Rasmus Koski Finnmetkoilla 2024 Palaxin osastolla D460 klapikoneen vieressä.
26.9.2024
Palax ei tue pelkästään työntekijöitään, vaan myös heidän lastensa harrastuksia. Yksi nuorista lahjakkuuksista on Rasmus Koski, joka on treenannut määrätietoisesti juoksua ja voittanut 15-vuotiaiden Suomen mestaruuden 300 metrillä.