Kannoilta klapeiksi -kiertue tutustuttaa polttopuun tekoon Palaxilla

Palax on näkyvästi mukana Hankkijan jo perinteeksi muodostuneella kotimaisella ”Kannoilta klapeiksi” -metsäkonekiertueella. Vuoden 2022 lopussa esittelypäivillä oltiin ympäri Pohjois-Suomea, ja alkuvuodesta 2023 vuorossa on ollut Satakunnasta Pori, Lounais-Suomesta Turku ja Somero sekä viimeisimpänä kattavasti Itä-Suomi: Iisalmi, Kuopio, Joensuu, Kouvola, Lappeenranta ja Savonlinna.

Nopeaa ja helppoa polttopuuntuotantoa Palaxilla

Tapahtumissa on eniten ollut näytillä Palax-malliston pyöröterällä varustettu C750.2, markkinoiden yksi nopeimmista klapikoneista. Miksi juuri tämä kone?

”Yrittäjät haluavat tehdä polttopuuta sekä nopeasti että paljon, siksi juuri C750 on haluttu kone kotimaassa. Lisäksi erotumme pyöröteräkoneella, koska monilla muilla klapikonevalmistajilla on näytillä ainoastaan ketjukoneita. Kun esittelypäivillä annan asiakkaan tehdä polttopuuta C750-koneella, niin he toteavat, että onpa se nopea kone, ja kysyvät koska tällaisen saa, jos nyt tilaa”, kertoo Palax-tehtaan kotimaan myyntipäällikkö Johanna Harju saamastaan palautteesta.

Kuopiossa, Joensuussa sekä Iisalmella esiteltiin C750-koneen vierellä myös Palaxin D410 -konetta. Kummatkin klapikoneet olivat X-Aim-varusteltuja Pro+ malleja.

”Automaattinen halkaisuterän korkeudensäätö X-Aim kiinnostaa kovasti asiakkaita, siksi esittelykoneemme ovat yleensä aina X-Aim -malleja. On lisäksi hyvä, kun voimme esitellä rinnakkain sekä sirkkeli- että ketjukonetta, silloin saa näytettyä myös mallien väliset eroavaisuudet. Kummallakin mallilla on omat hyvät puolensa ja vankka kannattajakuntansa.”

Kestävyys ja jälleenmyyntiarvo Palaxin valtteja

Klapituspäivän parhainta antia on se, kun tehtaan edustaja saa tavata loppuasiakkaita, ja asiakkaat voivat vaihdella parhaita polttopuuntekovinkkejä myös keskenään. Palax-koneet saavat erityistä kiitosta asiakkailta kestävyydestään ja erittäin hyvästä jälleenmyyntiarvostaan.

”Eräs isäntä kertoi, että on Palax Logsplit 60 -koneensa ansiosta jopa voittanut vedossa Koskenkorva-pullon, kun naapurin isäntä ei uskonut Logsplitin tehokkuuteen”, sanoo Johanna. Hydraulihalkoja Palax Logsplit 60 tuli aikanaan markkinoille jo 90-luvun lopussa, ja sen viimeisin versio X600 poistui tuotannosta vasta muutamia vuosia sitten.

Kevään viimeinen ”Kannoilta klapeiksi” -tapahtuma järjestetään Kokkolassa 31.3. Syksyllä kiertuesuunnitelmat tulevat viemään Palax-klapikoneet niin eteläiseen kuin pohjoiseenkin Suomeen, aina napapiirin yläpuolelle asti.

Merkittävimmät kotimaan messut 2023, joissa pääset tutustumaan Palax-koneisiin:

Palax C750.2 Pro+ model is one of the fastest firewood processors on the market.

Katso myös

25.6.2024
Palax yhdessä Sampo Kaulasen, Hankkijan ja Espegardin kanssa toteutti toista kertaa Yöttömän Yön Klapiaaset 11.-12.6.2024 Äkäslompolossa
21.12.2023
Rauhoitumme joulun viettoon viikolla 52, jolloin tehtaamme on kiinni. Katso ohesta Palax-tiimin jouluinen videotervehdys
12.12.2023
Baltian maissa, missä polttopuun tekeminen on todellakin ammattimaista, pääsevät Palax -pyöröteräkoneet kunnon urakkatyöhön. Lue lisää kahdesta Baltialaisesta Palax -loppuasiakkaasta.