Palax C750.2 klapikoneella A1-luokan Lennun Klapi-polttopuuta

Veljekset Parkkonen ay tekee Lennun klapi tuotemerkillä kotimaista A1-luokan koivuklapia sähkökäyttöisellä Palax C750.2 klapikoneella Keski-Suomen Kyyjärvellä. Pro+ mallin pyöröteräkone on markkinoiden nopeimpia klapikoneita, jossa on automaattisesti tarvittavan halkaisuvoiman ja -nopeuden tunnistava PowerSpeed sylinteri sekä tehdasasennettava X-Aim automaattinen halkaisuterän korkeudensäätö.

”Palax C750.2 on tehokas kone. Pyöröterä on ihan paras, nopea ja huoltovapaa. X-Aim vielä nopeuttaa polttopuuntekoa”, sanovat Leena ja Sakari Parkkonen.

Tänä vuonna Lennun Klapi on tehnyt ennätysmyynnin, noin 5000 irtomottia polttopuuta, ja he saavat uusia tilauksia jatkuvasti lisää. He tekevät puunsa tavallisesti 10-20 cm paksusta rangasta ja normaali työtahti puuntuotannolle on 60 kiintokuutiota 20 tunnissa. Yritys työllistää klapinteossa ja säkittämisessä yhteensä kuusi henkilöä. Polttopuuta myydään sekä kotimaiselle HalpaHalli-ketjulle että suoraan kuluttajille oman verkkokaupan kautta. Lisäksi Veljekset Parkkonen toimittaa puuhaketta lämpölaitoksille.

Lennun Klapi ja Palax C750.2 klapikone Finnmetkossa.

Katso myös

31.8.2023
TP Silvan Ylistaron tehtaalla työskentelevät sisarukset viihtyvät saman katon alla eri työkuvioiden parissa
10.7.2023
Palax toteutti yhdessä Sampo Kaulasen sekä Hankkijan ja Espegradin kanssa Yöttömän Yön Klapiaaset 15.–16.6.2023
7.6.2023
Pitkän linjan yrittäjä kehuu pyöröteräkoneen helppouden lisäksi myös pitkiä huoltovälejä.