Saksalainen Oswald Agrartechnik on Palaxin vuoden maahantuoja

Palaxin vuoden maahantuoja on 15 henkeä työllistävä perheyritys Oswald Agrartechnik, joka keskittyy metsä- ja maatalouskoneiden jakeluun Saksassa. Yritys on myynyt Palax-klapikoneita ja niiden lisälaitteita vuodesta 2011 lähtien.

”Oswald Agrartechnik on yksi suurimmista maahantuojista, ja heidän Palax-myyntinsä jatkoi merkittävää kasvuaan myös viime vuonna”, sanoo Palax-tehtaan toimitusjohtaja Pekka Himanka. ”Peter Oswald on viime vuosina panostanut voimakkaasti Palax-tuotteiden myyntiin. Toukokuussa 2019 hän avasi upouudet toimitilat Iggensbachissa, ja olimme avajaisissa erittäin vaikuttuneita esillä olevasta Palax-koneiden valikoimasta. Peter on aina huolehtinut siitä, että hänellä on tarpeeksi konevarastoa nopeisiin asiakastoimituksiin.”

Joulukuussa 2019 Oswald Agrartechnik isännöi ympäri maailmaa tulleiden Palax-maahantuojien tapaamista.

”Peter ja hänen perheensä saavat aina kaikki tuntemaan olonsa tervetulleiksi Baijeriin, ja heidän voimme vain ihailla heidän rakkauttaan kotiseutuaan kohtaan. Siksi oli täydellistä järjestää Palax-kokouksemme Iggensbachissa; kaikki maahantuojamme nauttivat heidän lämpimästä vieraanvaraisuudestaan ja loistavista järjestelyistä.”

Jalanjäljen vahvistaminen Kaakkois-Saksassa

Viime vuonna Oswald Agrartechnik vahvisti jalanjälkeään Kaakkois-Saksassa rakentamalla uuden sivukonttorin Iggensbachiin, joka sijaitsee Itävaltaan johtavan A3-moottoritien varrella. Heidän kotitoimistonsa sijaitsee 40 kilometrin päässä Regenissä.

”Valtatien varrella olevan sijainnin ansiosta asiakkaat Saksasta ja Itävallasta pääsevät meille nyt vaivattomasti vierailemaan. Pystymme esittelemään kaikki koneet yhtä aikaa uudella 15 000 m2 näyttelyalueellamme”, sanoo Peter Oswald, toimitusjohtaja ja yrityksen omistaja.

”Voimme tarjota asiakkaillemme laajan valikoiman varasto- ja esittelykoneita Iggensbachissa. Täydellinen osaaminen yhdessä paikassa hyödyttää asiakkaitamme suuresti”, sanoo Iggensbachin toimiston johtaja Christian Weber.

Hyödyt valita Palax polttopuun tuotantoon

Saksan markkinoilla Palax-koneet tunnetaan erityisesti luotettavuudestaan, käytettävyydestään ja huollettavuudestaan. Eniten myydyimmät mallit ovat olleet ketjusahakoneet Palax D360 ja KS40.

”Palax-koneet ovat erittäin kestäviä. Käyttövalmius on toinen etu; jos asiakas tarvitsee koneeseensa korjauksia, he voivat tehdä sen itse. Lisäksi Palax-koneet on varustettu ketjukuljettimilla, jotka ovat parempia kuin yleisemmin käytetyt hihnakuljettimet”, Peter ja Christian listaavat.

Oswald Agrartechnik on tyytyväinen tehtaan tukeen.

”Meillä on erittäin hyvä yhteistyö ja odotamme hyvän kumppanuuden jatkuvan vielä monta vuotta.”

Haasteita ja mahdollisuuksia Saksan markkinoilla

Saksassa tyypillisin polttopuu on kuusi. Viime vuosina kuusien tuhoutuminen on ollut hälyttävän suurta kaarnakuoriaisten takia. Kaarnakuoriaiset vahingoittavat puita munimalla munansa puun ulkokuoren alle. Kuoriutuessaan toukat levittävät vauriota edelleen syömällä sisäkuorta. Tämä aiheuttaa puiden kuoleman, varsinkin jos niiden oma immuunijärjestelmä on altistunut loisille pitkäaikaisen kuivuuden vuoksi.

”Metsänomistajat ovat usein hukkua kaarnakuoriaisten ongelmaan ja etsivät siksi ammattitaitoisia metsureita auttamaan tilannetta.”

Meneillään oleva koronaviruspandemia on iskenyt ankarasti myös Saksaan. Liiketoiminnan kannalta seuraukset eivät ole vielä nähtävissä. Juuri nyt Oswald Agrartechnik on omaksunut toimintansa yleisiin ulkonaliikkumiskieltoihin ja rajoituksiin, jotka koskevat koko väestöä.

”Jälleenmyyjinä pyrimme nyt antamaan asiakkaillemme parasta mahdollista neuvontaa puhelimitse tai sähköpostitse. Suhtaudumme edelleen myönteisesti tulevaisuuteen ja toivomme kaikille hyvää terveyttä”, Peter ja Christian kertovat.

Polttopuuliiketoiminnassa Oswald Agrartechnik näkee, että suurten klapikoneiden mobiiliversioiden markkinat kasvavat lähivuosina.

”Loppukäyttäjistä yhä enemmän on metsureita, jotka vuokraavat työaikaansa tehdäkseen polttopuuta paikan päällä yksityisille metsänomistajille.”

Team Oswald Agrartechnik.

Video: Avajaiset Iggensbachissa ja Palax-myyntikokouksen kohokohdat 2019

Christian Weber and Peter Oswald next to Palax C900.2 firewood processor.

Katso myös

21.12.2023
Rauhoitumme joulun viettoon viikolla 52, jolloin tehtaamme on kiinni. Katso ohesta Palax-tiimin jouluinen videotervehdys
12.12.2023
Baltian maissa, missä polttopuun tekeminen on todellakin ammattimaista, pääsevät Palax -pyöröteräkoneet kunnon urakkatyöhön. Lue lisää kahdesta Baltialaisesta Palax -loppuasiakkaasta.
31.8.2023
TP Silvan Ylistaron tehtaalla työskentelevät sisarukset viihtyvät saman katon alla eri työkuvioiden parissa