Vuosien luotto Palaxiin jatkuu tulevaisuuteenkin

I & A Woodliffe (Yorklogs) Yorkista Koillis-Englannista on perheyritys, jolla on 20 vuoden kokemus puutavaran ja polttopuun toimittamisesta. Ian Woodliffe työskentelee kokopäiväisesti yrityksen vetovastuussa sekä valmistaa ja toimittaa polttopuuta. Amanda Woodliffe, Ianin vaimo, työskentelee osa-aikaisesti pitääkseen paperityöt ajan tasalla ja säkittääkseen polttopuuta yhden osa-aikaisen työntekijän kanssa, joka tekee myös polttopuuta.

Ian ja Amanda myyvät polttopuusäkkejä useisiin maatilakauppoihin, josta asiakkaat voivat ne noutaa itselleen. ”Toimitamme myös irtokuormia lähiseudulle.  Meillä on hyvä asiakaskunta, jossa on paljon kanta-asiakkaita, jotka ovat olleet kanssamme jo vuosia. Kaikki tarjontamme on nyt ilmakuivattua lehtipuuta.” Pariskunta aloitti polttopuun myynnin 20 vuotta sitten, koska se oli ainoa tapa päästä eroon puunharvennusliiketoiminnan seurauksena tulevasta puusta. Jos he eivät olisi muuttaneet harvennettua puuta myytäväksi polttopuuksi, heidän olisi pitänyt maksaa sen hävittämisestä.

Pitkä historia Palax-koneilla

Ensimmäiset kaksi vuotta Ian ja Amanda leikkasivat kaiken moottorisahalla ja kirveellä, mikä oli kovaa työtä. ”Kolmantena vuonna ostimme italialaisen traktorikäyttöisen bancho-halkaisijan ja traktorikäyttöisen Palax Logger -katkaisusirkkelin kuljettimella, joita käytimme noin 4,5 vuotta, kun puun määrä kasvoi.

Klapikonetta tarvittiin, kun puutavaraa alettiin ostaa ja käsitellä noin 400 tonnia vuodessa. Ian ja Amanda tunsivat jo Palax-brändin ja heidän ystävänsä käytti Palax Combia, joten tämä auttoi päätöksessä valita traktorikäyttöinen Palax KS 35 sen jälkeen, kun he olivat keskustelleet Palaxin entisen Iso-Britannian maahantuojan Jim Wattin kanssa. Jimin he tapasivat APF Exhibition -näyttelyssä, joka on Ison-Britannian suurin metsätapahtuma. ”Ostimme näyttelykoneen, jonka Jim toimitti meille matkalla kotiin tapahtumasta. Tämä kone palveli meitä erittäin hyvin, täytti kaikki tarpeemme ja hoiti menestyksekkäästi työnsä tuotantomäärän suhteen.”

Seitsemän vuoden jälkeen oli päivityksen aika, ja samankokoinen klapikone riitti. ”Valitsimme KS 35S:n, joka miellyttävästi lisäsi kokonaisnopeutta, ja jota sähkömoottoriversiona on sahurin paljon hiljaisempi käyttää. Nautimme paljon KS 35S:n tehosta ja nopeudesta, mikä vastineeksi auttoi meitä helposti siirtymään jopa 600 tonniin puutavaraa vuodessa, samalla kun teimme polttopuuta vain 2–3 päivää viikossa kesäkuukausina.”

Lisää halkaisuvoimaa ja nopeutta uudella Palax D410:llä

Vuonna 2020 Ian ja Amanda päättivät vaihtaa KS 35S:stä uuteen Palax D410 Pro+:aan.

”Tarvitsimme lisää halkaisuvoimaa menettämättä nopeutta. D410 oli ilmeinen valinta 13 tonnin halkaisuvoimalla ja varmasti samalla nopeudella halkaisijaltaan 15 cm (6”) puulla, mutta samalla se olikin yli 20 cm (8”) kokoisella puulla aikaisempaa konetta nopeampi, ja 8-osaisella terällä myös tuottavampi.” He myöntävät, että kone auttaisi heitä tarvittaessa lisäämään vuosituotantoaan, mutta ovat vain iloisia, että klapikone tekee tehtävänsä ongelmitta.

Sekä Ian että Amanda ovat olleet erittäin tyytyväisiä Palax-klapikoneeseensa ja Iso-Britannian jälleenmyyjän tarjoamaan palveluun.

”Olemme olleet uskollisia Palaxille nyt lähes 20 vuotta, sillä uskollisuus on mielestämme tärkeää, varsinkin jos haluaa vastineeksi erinomaista palvelua – toista ei voi olla ilman toista. Palvelu, jonka olemme saaneet Palax-jälleenmyyjiltä, on ollut erinomaista, ja odotamme innolla vielä monia tulevia yhteistyön vuosia.”

Palax D410 at I & A Woodliffe (Yorklogs).

Katso myös

21.12.2023
Rauhoitumme joulun viettoon viikolla 52, jolloin tehtaamme on kiinni. Katso ohesta Palax-tiimin jouluinen videotervehdys
12.12.2023
Baltian maissa, missä polttopuun tekeminen on todellakin ammattimaista, pääsevät Palax -pyöröteräkoneet kunnon urakkatyöhön. Lue lisää kahdesta Baltialaisesta Palax -loppuasiakkaasta.
31.8.2023
TP Silvan Ylistaron tehtaalla työskentelevät sisarukset viihtyvät saman katon alla eri työkuvioiden parissa