Savusaunaan rakennetusta pajasta klapikonetehtaaksi

Lauri Viitamäki perusti Terästakomo -yrityksen vuonna 1954 Ylistaron Viitalan kylässä, jossa hän aloitti kylänsepän työt savusaunaan rakennetussa pajassa. Ensimmäiset omat tuotteet syntyivät maatilojen tarpeeseen metsä- ja peltotöihin. Vuonna 1959 esiteltiin ensimmäinen klapikone.

Alkutaipaleelta lähtien visio olla suunnannäyttäjä on inspiroinut yrityksen kehittymistä. Tänä päivänä profiloidumme yhdeksi maailman johtavista klapikoneiden valmistajista.

Jo 70 vuotta klapikoneiden johtajuutta

Ylistaron tehtaalla on jo 70 vuotta uraauurtavaa asiantuntemusta Palax-klapikoneiden ja niiden lisälaitteiden tuotekehityksestä ja valmistamisesta. Tehtaamme sijaitsee komiasti jokivarren läheisyydessä kauniilla maaseudulla, ja muistuttaa meitä historiastamme ja läheisyydestämme eteläpohjalaiseen maaseutuun ja luontoon.

Olemme valmistaneet ylistarolaisella ylpeydellä jo yli 100 000 Palax-klapikonetta sekä lisälaitetta polttopuuntuotannon ammattilaisille yli 30 maahan. Koko valmistusketju suunnittelusta toteutukseen on omissa käsissämme. Modernit laitteet, ammattitaitoinen henkilökunta, tiimipohjainen kokoonpano ja viimeisin tietotaito takaavat tuotantomme laadun ja tehokkuuden. Maailmanlaajuinen jakeluverkkomme tarjoaa huoltoa ja tukea useilla eri kielillä.

Palax on ammattilaisten ykkösvalinta

Ydinarvomme rehellisyys, yrittäjyys, asiakkaiden arvostus, avoimuus, henkilöstön kunnioitus ja kestävä kehitys heijastuvat huippuunsa hiotuissa tuotteissamme. Klapikoneemme ovat tunnettuja vankkarakenteisuudestaan, luotettavuudestaan ja helppokäyttöisyydestään – ne ovat täydellinen valinta ylivoimaista tuottavuutta vaativalle ammattilaiselle. Ennen kaikkea Palax-koneet säilyttävät arvonsa hyvin.

Palax on nykyään osa TP Silva Oy:tä

Vuonna 2020 Ylistaron Terästakomo Oy fuusioitui TP Silva Oy:ksi, joka on osa kotimaista Terra Patris -monialakonsernia. Palax-tuotemerkki säilyy vahvana ja arvostettuna brändinä uuden yrityksen tuoteportfoliossa tulevaisuudessakin.

Ensimmäinen Palax-klapikone