Palax C751 tuo älykkäät ja automatisoidut ominaisuudet parantamaan tehokkuutta ja käyttömukavuutta

Palax C751 on saatavilla kolmen varustetason mukaan: C751 Smart, Pro+ ja Ergo käsittelevät vaivattomasti jopa 30 cm paksut puut 750 mm kovapalaterällään.

Lippulaivamalli Smart vie käyttömukavuuden kokonaan uudelle tasolle grafiikkanäytöllä, jolla voi muokata asetuksia ja seurata laskureita kuten työtunteja, polttopuukuutioita ja tarvittavia huoltotoimenpiteitä. Smart-mallissa on vakiona myös uusi X-Aim 2.0 halkaisuterän korkeudensäätö, joka automaattisesti optimoi halkaisun keskelle puuta: uusi versio on käyttöliittymältään integroitu grafiikkanäyttöön ja puun kokoa ja kulkua mittaavilla antureilla on entistä tarkempi positiointi. Tämä parantaa halkaisun tarkkuutta, eliminoi kalibroinnin tarpeen ja poistaa tarpeen erillisille X-Aim-halkaisuterille. Lisäksi automaattinen syötönavustin helpottaa sahauksen ja halkaisun työkiertoa, jolloin kaikki hoituu pelkällä napin painalluksella.

Älykkäästi ohjatun hydrauliikan käyttömukavuutta tarjoaa Smart -mallin lisäksi Pro+ malli. Molemmissa malleissa on uusi halkaisun puoli-iskutoiminto, joka nopeuttaa lyhyiden puiden käsittelyä entisestään. Kehittynyt diagnostiikka ilmoittaa Smartissa vian paikannuksesta grafiikkanäytöllä ja Pro+ mallissa merkkivalolla. Poistokuljettimen nopeuden säätö auttaa puun kuljetusta. Pysäytys ja peruutus -toiminnot auttavat selvittämään mahdolliset jumitilanteet nopeasti. Vakio-ominaisuuksina malleissa on myös lisähydrauliikan liittimet, joilla klapikoneeseen voi kätevästi liittää tukkipöydän tai ulkoisen toimilaitteen. Lisävarusteena Smart ja Pro+ malleihin on saatavilla hydrauliöljyn lauhdutin ja poistokuljettimen hydraulinen sivukääntö.

Smart-, Pro+- ja Ergo-malleissa on kaikissa älykäs PowerSpeed-halkaisu, joka tunnistaa automaattisesti tarvittavan halkaisuvoiman ja -nopeuden, mikä nopeuttaa työkiertoa jopa 30 %. Suurempi hydrauliöljyn määrä, säänkestävät komponentit ja kestävät Hardox-halkaisuterät tekevät koneesta luotettavan myös kuumissa ja vaativissa olosuhteissa. Lisäksi koneissa on vakiona hydrauliöljyn taso- ja lämpömittari. Öljysäiliön tilavuutta on kasvatettu, ja se on helposti avattavissa huoltotoimenpiteitä varten.

Palaxin vientipäällikkö Mika Joensuu näkee uuden Palax C751 klapikoneen vastaavan yhä paremmin asiakkaiden tarpeisiin.

”Keski-Euroopassa ja Britanniassa Palax-koneet ovat lähes täysin ympärivuotisessa ammattikäytössä. Uusien ominaisuuksien ansiosta parantunut tehokkuus, ergonomisuus ja vähentynyt huoltotarve näkyvät suoraan klapiyritysten tuloksessa. Vikadiagnostiikka auttaa minimoimaan koneen käyttökatkokset, sillä vian etsimiseen kuluva aika lyhenee merkittävästi. Lisäksi varaosakustannusten odotetaan laskevan entisestään näiden uudistusten myötä.”

Palax C751 Smart firewood processor
The graphical screen in the Palax C751 Smart
Eero Raina operating Palax C751 Smart.

Katso myös

Palax D460 firewood processor's control panel.
15.10.2024
Palax D460 on ketjusahakone, joka tuo lisää tehokkuutta ja joustavuutta polttopuun tuotantoon. Se on päivitetty versio suositusta Palax KS 45s -klapikoneesta ja sopii vaihtelevan kokoisille puille, katkaisten ne 6 sentin halkaisijasta aina 46 senttiin asti.
CEO Even Thomas from Värska Laht
10.10.2024
Isojen puiden teolliseen polttopuuntuotantoon suunniteltu uusi X Firewood Factory eli X Polttopuutehdas kiinnosti virolaista Värska Lahtia, joka on perinteisesti käyttänyt tuotannossaan nopeita Palax-pyöröteräkoneita.
Rasmus Koski Finnmetkoilla 2024 Palaxin osastolla D460 klapikoneen vieressä.
26.9.2024
Palax ei tue pelkästään työntekijöitään, vaan myös heidän lastensa harrastuksia. Yksi nuorista lahjakkuuksista on Rasmus Koski, joka on treenannut määrätietoisesti juoksua ja voittanut 15-vuotiaiden Suomen mestaruuden 300 metrillä.