Kolme siskosta, yksi työnantaja

Oona-Amanda Somppi, Sini-Pipsa Somppi ja Ella-Noora Somppi työskentelevät Ylistarossa TP Silvan tehtaalla sulassa sovussa. Siskokset ovat kesän ajan saaneet toisistaan niin työmatka- kuin kahviseuraakin.

”Minusta on hauskaa, että tehdään kaikki ihan eri hommia täällä, mutta pystyy tauoilla näkemään”, Logistiikan perustutkinnon suorittanut Oona-Amanda toteaa. Hän kuuli työmahdollisuudesta siskoltaan Sini-Pipsalta ja pääsikin aloittamaan työt varaosa- ja varastotiimin kanssa kesäkuussa. Työtehtäviin kuuluu muun muassa varaosien pakkaus, varaston hoito sekä kuormien lastaus ja purku. ”Työ on monipuolista ja vaihtelevaa, jolloin mielenkiinto pysyy yllä”, Oona-Amanda kiteyttää työnkuvansa ja jatkaa, ” työporukka on ihan huippu, koko tehtaan väki!”

Merkonomiopinnot suorittaneet Ella-Noora ja Sini-Pipsa tekevät tehtaalla niin ikään eri aihealueisiin kohdistuvia töitä. Ella-Noora on työskennellyt osakokoonpanossa neljä kuukautta työkaverin suositeltua häntä firmaan. ”Parasta työssäni on työkaverit, ja itse työssä se että näkee oman käden jäljen”, hän toteaa. Ella-Noora myös iloitsee siitä, että on saanut viettää kesän ajan aikaa töissä siskojensa kanssa.

Taloushallinnon assistentin töitä tekevä Sini-Pipsa on tullut yritykseen vuonna 2021, jolloin hän suoritti harjoittelun ja näyttötyön TP Silvalla. Tämän jälkeen nainen on työskennellyt etänä opintojen ohella, sekä paikan päällä kahtena kesänä. Kohta ammattikorkeakouluun takaisin palaava Sini-Pipsa kehuu paitsi mahtavaa työporukkaa, myös sitä, että työssä oppii jatkuvasti jotain uutta. Hän aikookin jatkaa töitä etänä Turusta.

Katso myös

21.12.2023
Rauhoitumme joulun viettoon viikolla 52, jolloin tehtaamme on kiinni. Katso ohesta Palax-tiimin jouluinen videotervehdys
12.12.2023
Baltian maissa, missä polttopuun tekeminen on todellakin ammattimaista, pääsevät Palax -pyöröteräkoneet kunnon urakkatyöhön. Lue lisää kahdesta Baltialaisesta Palax -loppuasiakkaasta.
10.7.2023
Palax toteutti yhdessä Sampo Kaulasen sekä Hankkijan ja Espegradin kanssa Yöttömän Yön Klapiaaset 15.–16.6.2023