12.09.2022

PALAX C750.2 KLAPIKONEELLA A1-LUOKAN LENNUN KLAPI-POLTTOPUUTA

Veljekset Parkkonen ay tekee Lennun klapi tuotemerkillä kotimaista A1-luokan koivuklapia sähkökäyttöisellä Palax C750.2 klapikoneella Keski-Suomen Kyyjärvellä. Pro+ mallin pyöröteräkone on markkinoiden nopeimpia klapikoneita, jossa on automaattisesti tarvittavan halkaisuvoiman ja -nopeuden tunnistava PowerSpeed sylinteri sekä tehdasasennettava X-Aim automaattinen halkaisuterän korkeudensäätö.

 

"Palax C750.2 on tehokas kone. Pyöröterä on ihan paras, nopea ja huoltovapaa. X-Aim vielä nopeuttaa polttopuuntekoa", sanovat Leena ja Sakari Parkkonen.

 

Tänä vuonna Lennun Klapi on tehnyt ennätysmyynnin, noin 5000 irtomottia polttopuuta, ja he saavat uusia tilauksia jatkuvasti lisää. He tekevät puunsa tavallisesti 10-20 cm paksusta rangasta ja normaali työtahti puuntuotannolle on 60 kiintokuutiota 20 tunnissa. Yritys työllistää klapinteossa ja säkittämisessä yhteensä kuusi henkilöä. Polttopuuta myydään sekä kotimaiselle HalpaHalli-ketjulle että suoraan kuluttajille oman verkkokaupan kautta. Lisäksi Veljekset Parkkonen toimittaa puuhaketta lämpölaitoksille.

Asiakas on vaativa. 

Klapiyrittäjän kannattaakin panostaa laatuun ja toimituksen täsmällisyyteen.”

 

Klapukaupan toiminta alkoi vuonna 2003 vähän salaa, kun olin Terästakomon asentajana ja uusi malli Palax 70 näki päivänvalon. Yhtä ja toista piti testailla, niinpä polttopuita alkoi  kertyä enemmän, kun omassa takassa ehti polttamaan. Siispä klapia myymään. Pian ostin oman 70:sen ja sen seuraksi kevyen rankapöydän....

29.12.2022
Metsäkoneiden jakeluun erikoistunut Mary Agri on Palax-klapikoneiden ja lisälaitteiden uusi maahantuoja Ranskassa...
23.12.2022
Eero Rainan rautaiset Palax Power 70 pyöröteräkoneet (nykyinen ja sen edeltäjä) ovat parissakymmenessä vuodessa...
19.12.2022
Palaxin X-Aim-varusteltuja klapikoneita ei voida toistaiseksi toimittaa komponenttiongelmien vuoksi. Alun perin...

TILAA UUTISKIRJEEMME