Maksimaalista tuottavuutta Palax-ketjusahaklapikoneilla Karlstadissa Ruotsissa

Johan Press ja Martin Grenegård Karlstadista Ruotsista perustivat polttopuuliiketoimintansa JSM Vedin vuonna 2012 yhdessä kolmannen kollegan kanssa. Vuodesta 2015 lähtien he ovat johtaneet yritystä samalla kun ovat huolehtineet myös varsinaisesta leipätyöstään. He tuottavat 1500-2000 m3 polttopuuta vuodessa.

Johan ja Martin ovat aina olleet uskollisia Palax-ketjusahalla varustetuille klapikoneille. Ensin he investoivat Palax KS 35S -koneeseen, jonka he myöhemmin vaihtoivat KS 40 -malliin, joka leikkaa halkaisijaltaan suurempia puita. Samaan aikaan he myös uudistivat tuotantolinjaansa Mega-syöttöpöydällä ja Palax Cleaner -puhdistusrummulla.

Palax Cleanerin ansiosta JSM Vedin Johan ja Martin ovat saaneet erittäin positiivista palautetta asiakkailtaan puhtaasta puusta. Yksi JSM Vedin asiakkaista kertoi heille, että heidän ostamastaan ​​40 m3 polttopuusta he saivat vain yhden pussin roskaa.

Neljä Palax-klapikonetta syöttävät samaa Palax Cleaneria

Vuonna 2017 Johan ja Martin laajensivat tuotantokapasiteettiaan uudella klapikoneella: valinta oli heille entuudestaan tuttu, Palax KS 35S. Pari vuotta myöhemmin he ostivat kolmannen koneen tuotantolinjaansa; tämä oli myös yksi heidän vanhoista suosikeistaan, KS 40 -kone.

Vuonna 2020 he vaihtoivat vanhemman sukupolven KS 40 -koneensa uuteen D360 Pro+:aan. Lisäksi he laajensivat tuotantokapasiteettiaan hankkimalla vielä yhden klapikoneen, käytetyn KS 35S -koneen ja Midi-tukkipöydän. Nyt he voivat pitää rinnakkain yhteensä neljää ketjusahalla varustettua Palax-klapikonetta – D360, KS 40 ja kaksi KS 35S -konetta, jotka kaikki syöttävät polttopuuta samaan Palax Cleaneriin ja säkkitelineeseen.

”Palax-koneiden valinta ei ole ollut vaikea. Erinomaiset koneet tehtaalta ja hyvä asiakaspalvelu sekä maahantuojalta että jälleenmyyjältä ovat olleet meille tärkeitä”, Johan ja Martin kertovat.

Johan kertoo, että he hankkivat kaikki tukit ulkopuoliselta toimittajalta, ja ne ovat 85-90 % koivua. Hän arvioi, että polttopuusta 80 prosenttia käytetään puupolttoaineena ja 20 prosenttia kattiloissa. Polttopuuta tehdessään Johan ja Martin palkkaavat kaksi henkilöä lisää, jotta he voivat käyttää kaikkia neljää konetta yhtä aikaa ja hyötyä maksimaalisesta tuottavuudesta. Kattilapuuta tehdessään he käyttävät koneita vain itse ja tuottavat polttopuuta noin 10 kuutiota tunnissa kahdella miehellä.

Palax Firewoodprocessor JSM VED

Katso myös

21.12.2023
Rauhoitumme joulun viettoon viikolla 52, jolloin tehtaamme on kiinni. Katso ohesta Palax-tiimin jouluinen videotervehdys
12.12.2023
Baltian maissa, missä polttopuun tekeminen on todellakin ammattimaista, pääsevät Palax -pyöröteräkoneet kunnon urakkatyöhön. Lue lisää kahdesta Baltialaisesta Palax -loppuasiakkaasta.
31.8.2023
TP Silvan Ylistaron tehtaalla työskentelevät sisarukset viihtyvät saman katon alla eri työkuvioiden parissa